A jólláthatóság életet menthet

2016.10.19.

A jólláthatóság életet menthet

Sajnos sokan vannak közöttünk, akik még mindig nem veszik komolyan az évszakváltások, és az időjárási viszonyok okozta veszélyeket. Pedig ilyenkor ősszel, minden tevékenységünket ehhez kellene viszonyítani.

Legfontosabb lenne, a baleset-megelőző szándék, és a felelős gondolkodás mindenkiben meglenne. 

Először vegyük azt a szempontot, hogy ősszel mindenki egy kicsit tompább, a reakcióidő ilyenkor lelassul, fizikálisan nem vagyunk a legjobb formánkban.

A kocogók ne próbáljanak meg átrohanni a sötétben az úton, ha nincs rajtuk semmilyen feltűnő színű ruhadarab, villogó, vagy fejlámpa. Vannak már nagyon jó, és olcsó fényvisszaverős, neon színű ruhák, amikben biztos, hogy feltűnünk az autósoknak, nem csak szürkületben, de este is. 

Ellenőrzni kell, hogy a kerékpárok fel vannak-e szerelve valamennyi kötelező tartozékkal, vezetőjüknek van-e láthatósági mellénye. A személy-, illetve haszongépjárművek, valamint a motorkerékpárok esetében azok világítását, a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét, szintén ellenőrizni kell.

Akik nem rendelkeznek ezekkel a közúti eszközökkel, felhívnánk figyelmüket azok webáruházunkban történő pótlására. Arra szeretnénk ösztönözi a járművezetőket, hogy éljenek a széles választékkal, amit üzletünk nyújt, és előzzék meg a bajt.

vissza