Trükkös csalók munkaruhában!

2016.05.31.

Trükkös csalók munkaruhában!

Újabb trükkös csalókra figyelmeztet a csatornázási művek. Munkaruhában érkeznek, a nem kívánatos "szakemberek". Még mindig népszerű, az álruhás csalás napjainkban, persze az áldozatok nem ennyire lelkesek.

Az előzetes bejelentés nélkül érkező duguláselhárítók kicsit gyanúsak, még akkor is, ha munkaruhában érkeznek. Nincs előírt kötelező tisztítás, és dugulás-elhárításra sincs szükség, ha a szennyvíz akadálytalanul elfolyik a kijelölt helyen – hívta fel a figyelmet hétfőn a Fővárosi Csatornázási Művek. Persze a legurcsább, hogy ezek a csalók szemtelenül drágán hárítják el a problémát.

A csalók a jól ismert szakállas trükkökkel próbálkoznak, és sajnos gyakran sikerrel. A csatornázási művek munkatársának adják ki magukat, és gyanútlan embereket csapnak be, főleg időseket.

Bejelentés nélkül érkeznek és azonnali készpénzfizetésre kötelező megrendelő nyomtatványt íratnak alá. Munkaruhát, láthatósági mellényt hordanak, de ezek feltehetően csak a saját, régi munkásruhájuk, amelyek nem is egyformák. Nem létező dugulást állapítanak meg, vagy kétévenként végzendő kötelező tisztítást emlegetnek – mesélték a korábbi áldozatok.

A Fővárosi Csatornázási Művek emlékeztetett: nincs semmiféle előírás a tisztítás gyakoriságára nézve, illetve ha zavartalanul elfolyik a háztartásból a szennyvíz, akkor nincs szükség dugulás-elhárításra sem.

Az álcsatornások többnyire hivatalosan bejegyzett cégek. Vállalkozhatnak ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra és számlaképesek – ezért is nagyon megtévesztőek. Nagyon drágán dolgoznak azonban, Budafokon például 120 ezer forinttal akartak becsapni valakit.

Tehát a magyar lelemény még mindig világelső, persze nem mindenki örül ennek annyira, főleg, aki 120 ezer forintot fizetett a semmiért. :(

vissza