Zembo, az új otthoni robot

2016.07.21.

Zembo, az új otthoni robot

Napjainkban a robotok térhódításáról, kiemelkedő teljesítményeikről, és az emberek életére gyakorolt hatásáról, szinte minden nap lehet olvasni a különböző portálokon. Most szeretnénk mi is beszámolni, egy nagyon érdekes "jelenségről".

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy beléptünk a robotok korába. Mi sem bizonyítja ezt jobban az, hogy az ASUS nevű cég - a közeljövőben piacra dobja a Zenbo nevű házi robotot, amit szeretne eljuttatni minden háztartásba. A cég új terméke igazi házi kedvenc, aki nem csak segít a teendők elvégzésében, de szórakoztatja is gazdáját.

A robot egyszerre képes kezelni a hagyományos és okos otthoni eszközöket, kezelni tudja a fényeket, a TV-t, és a légkondicionálót. 

A robot hangutasítással is vezérelhető, a kimondott parancsokat megérti. A beépített, mesterséges intelligenciának köszönhetően, alkalmazkodik a felhasználó stílusához, izléséhez, szokásaihoz!

Zenbo 599 dollárba (körülbelül 170 ezer forint) fog kerülni, ami valljuk be, egyáltalán ne nevezhető soknak, ha azt nézzük, hogy egyes okostelefonok a többszörösébe kerülnek.

Hát, kérem szépen itt tartunk! Eljött az idő, amikor a nappaliban már nem csak a gyerek, a kutyus, vagy az anyós :) lábatlankodik, hanem egy mesterséges intelligencia…egy robot. 

 

vissza